Inbjudan till årsmöte

Lördag den 14 april 2018!

På Fritidsförbundets kansli, Ölandsgatan 42 Stockholm.

Är du på startsidan? Klicka då på den rosa bilden så kommer du till sidan INLÄGG, där kan du ladda hem filerna:

Kallelse till årsmöte 14 april 2018

Dagordning_Årsmöte 2018

Fritidsförbundet VB 2017 – PDFformat

Rörelsedagen den 26 november

ska%cc%88rmavbild-2016-12-09-kl-18-33-04

Här kan du ladda ner dokumentation av rörelsedagen den 26 november (pdf)

Fritidsförbundets Verksamhetsberättelse 2015

Skärmavbild 2016-08-15 kl. 17.51.45

Ladda ner verksamhetsberättelsen här

Fritidsförbundet i artikel på Special Nest

Skärmavbild 2016-06-07 kl. 11.27.54

Läs artikeln Här

Fritidsförbundet besöker Stråga fritidsgård

IMG_1842

Fritidsförbundet besökte fritidsgården Stråga i Jönköping där julmyset var i full gång. Under kvällen bildades föreningen Strågagänget.

IMG_1875 IMG_1877 IMG_1940 IMG_1961

Tjejförening bildad på Tomtebo

En äldre och en yngre kvinna runt ett bord. Bordet är upplyst av en kontorslampa. Resten av rummet är mörkt. På bordet ligger färgglada papper, mötesprotokoll, färgpennor och prydnadspumpor
Fritidsförbundet besökte den mysiga fritidsgården Tomtebo på Värmdö. Just idag var det tjejkväll på gården. Vi började mötet med att prata om vad alla ville göra. Tjejerna kom fram till att de ville starta en tjejgrupp för att göra olika aktiviteter som bowling, gå på konsert och gå på bio.

Upplyst bord med personer runtom. En hand håller i en penna. Röda och gröna lappar med olika text ligger på bordetSåhär kan det se ut när Fritidsförbundet förklarar föreningsbildande. Om din gård eller förening vill ha hjälp med att förstå vad en förening egentligen är, hur man går till väga praktiskt och hur man får pengar är du välkommen att kontakta kansli@fritidsforbundet.se. Ofta kan vi åka ut till just dig och berätta mera!

Månadens förening

tre killar skrattar och kollar in i kameran

Från vänster: Christoffer Julin, Viktor Bergelv och Kasper Lindqvist Söderström

Vad gör ni i er förening?

Vi lär ut bowlingteknik till unga med funktionsvariationer och vi bowlar ihop.

Hur är det att ha en förening?

De är roligt och lärorikt.

Hur gjorde ni när ni ville starta en förening?

Vi kontaktade Fritidsförbundet, bokade in ett möte och bildade vår förening. Alla måste få en chans att prova på utan att bli utanför.

Är det svårt att starta förening?

Både ja/nej

Vi trodde att det var svårare att starta förening innan vi faktiskt gjorde det. Det kan vara lite krångligt att få till allt administrativt, men det är lätt när man väl har börjat.

Hur kan man få information om hur man startar en egen förening?

Du kontaktar fritidsförbundet om det, och det är inte så svårt. Du kontaktar Fritidsförbundet via fritidsforbundet.se

/ Vid pennan – Christoffer, Kasper och Viktor

Fritidsförbundet på konferensen Ung.Fri.Tid

IMG_3065Några unga i Fritidsförbundet var med på Fritidsforums rikskonferens och berättade om förbundet.

Konferenstemat var den fria tiden som en viktig förutsättning för utveckling, självförverkligande och demokrati i samhället. Konferensen fokus var ungas självorganisering, ökat självbestämmande och den viktiga lokala resursen – fritidsledaren – som stärker unga och samverkar lokalt.

Unga på fritidsgården Morris bildar föreningar

Bild på tre killar från fritidsförbundet som sitter i soffa. Två tjejer står bakom dem

På Fritidsgården Morris är det många som bildat förening. Här är några av dem.

Studieresa till New York

Collage över vad som händer i New York: Talarsal i FN, Tjejer med mobiler och ritpennor rutn ett bord, Personer som stretchar i en gympasal.
Som medlem i Fritidsförbundet har du möjlighet att åka på studieresa till New York. Resan anordnas i samarbete med Fritidsforum.