10 juni – Testa på aktivitet i Skåne

FritidsFriends kommer till Skåne den 10 juni!

Testa-på aktivitet 10 juni med FritidsFriends. Kom och testa olika anpassade aktiviteter tillsammans med andra barn och unga med funktionsvariation som har LSS-beslut. Aktiviteten är gratis och är till för dig med LSS-beslut mellan 8 – 22 år tillsammans med en medföljande vårdnadshavare/stödperson. 

Aktiviteten riktar sig till LSS-verksamheter.

Testa på simning med instruktör i anpassad bassäng och många andra aktiviteter på plats på Habo Gård tillsammans med FritidsFriends! 

Sista anmälningsdag är 2 juni. 

Aktiviteten är kostnadsfri och vi bjuder på lunch. 

Ni som stödpersoner har ansvar för era barn/ ungdomar under hela aktiviteten och vid simskolan är ni delaktiga i vattnet. 

🗓️Datum:
10 juni 

📍Plats:
Habo Gård
Habovägen 6,
234 34 Lomma

⏰Tid:
10:00-13:00 

Kostnad:
Kostnadsfritt*

Bild på oss ledare: Anjelica, Emma, Anna-Lena, Caroline, Linnea.
Upplägg för dagen, checklista.
Schema för dagen. 10:00 Vi ses på Habo gård. 10:00 Tal-boll, namnrunda. Genomgång av dagen. 10:15 Simskola 30 min/grupp. Övriga deltagare testar olika aktiviteter. 12:15 Lunch, korv med bröd. 13:00 Samling, avslut och gåvor.

Simskola med SK Poseidon

Vill du lära dig simma eller simma bättre eller testa på hur det är att delta i en simskola? Kom och testa träning i vatten med SK Poseidon. I SK Poseidon använder vi metoden Nelms Metod. Metoden bygger på att vi använder naturliga rörelser, flöden, tryck och andning som verktyg för att uppleva vattnet, förbättra känslan i vatten och i slutänden lära sig simma (om det är målet).

Simklubben Poseidon, har i samarbete med Swedish Center for Aquatic Research och Furuboda Folkhögskola haft stöd från Allmänna Arvsfonden för att driva projektet ”Nelms metod för ökad rörelseförmåga hos personer med funktionsvariationer.” i perioden 1. januari 2019 – 30 juni 2022.

 

Vilka är FritidsFriends?
FritidsFriends riktar sig till barn och unga med LSS-beslut och är ett arvsfondenprojekt.
Målet med projektet är att öka kunskapen kring stödjande beslutsfattning och utveckla metoder för att använda stödjande beslutsfattning för att stärka unga deltagares beslutsförmåga, stärka social samvaro och skapa större utrymme för barn och unga att ha inflytande över fritidsfrågor. 
Vi bygger och fördjupar relationer genom att testa på fritidsaktiviteter. 

Plats: Habo Gård, Lomma
Datum: 10 juni
Tid: 10.00 – 13.00
Pris: Kostnadsfritt*
Sista anmälningsdag:
2 juni 

*Fritidsförbundet tar ut en avgift vid utebliven närvaro (kallad no show-avgift) på 349kr. Gäller enbart om ni inte dyker upp på evenemanget. Detta för att Fritidsförbundets aktiviteter ska fortsätta att kunna vara kostnadsfria för alla våra deltagare. 

Bilder från Habo Gård

Kontakta oss vid frågor

Anjelica Johansson

Informatör FritidsFriends

EVENEMANGET ARRANGERAS I SAMARBETE MED

FUB-malmö
Rulla till toppen