vilka är fritidsförbundet?

Fritidsförbundet för barn och unga med funktionsnedsättningar

En meningsfulll fritid på lika villkor skapar goda förutsättningar för hela livet!

Fritidsförbundet för barn och unga med funktionsvariationer grundades 2015 och är en riksorganisation som driver rätten för att alla ska få en meningsfull fritid på lika villkor. Medlemmarna är självständiga ungdomsföreningar bestående av barn och unga med funktionsvariationer. 

Inom föreningarna kan man träffa nya kompisar, utforska olika intressen och vara en del av en gemenskap!

 

Boka in en workshop

bilda en förening

Vi kommer ut till er som inte redan har en förening och berättar mer om föreningslivet och dess fördelar och hur ni bildar en förening. Vi håller i bildande processen åt er och fortsätter att stötta er i drivandet av er egna förening.

för barn och unga med lss-beslut

Träffen fokuserar på vilket stöd våra barn och unga behöver när de fattar beslut eller vad som kan påverka när de fattar beslut på sin fritid. Tillsammans med stöd och coachning från personalen i verksamheten får barn och unga enskilt och i grupp fundera och diskutera och testa olika lekar och fritidssysslor.

En meningsfull fritid för alla

Vad gör vi?

Föreningsbildande

Vi har tagit fram blanketter, mallar och tillvägagångssätt för att göra det så enkelt som möjligt att starta och driva sina egna föreningar. Allt för att det ska bli så roligt och nyttigt för er som möjligt!

Fritidspeng

Fritidspeng är ett bidrag för Fritidsförbundets föreningar. Föreningar kan ansöka för egenorganiserade aktiviteter, påverkansarbeten, event, inköp av hjälpmedel och andra evenemang som bidrar till föreningens gemenskap och nytta för medlemmarna.

Utbildningar och kurser

Fritidsförbundet erbjuder kurser för våra medlemsföreningar samt utbildningstillfällen för ledare som arbetar med barn och unga med funktionsvariationer.

Arrangerar aktiviteter ​​

Fritidsförbundet arrangerar testa på aktiviteter, ledarskapshelger och läger både med och utan övernattningar. Tidigare tema på aktiviteterna har bland annat varit vintersport, djur, friluftsliv och politik.

Påverkansarbeten

Vi bedriver påverkansarbeten i frågor som rör ung med funktionsvariationer. Under 2023 - 2026 sitter vi bland annat med i regeringens ungdomspolitiska råd.

Materialbank

Fritidsförbundet för barn och unga med funktionsvariationer har resurser och metoder för ett menignsfullt föreningsliv för alla och delar gärna med sig av den informationen.

vill du veta mer?

Kontakta oss

Rulla till toppen