Fritidsförbundet söker projektledare/kommunikatör

Om jobbet

Vill du arbeta för en fritid på lika villkor för barn och unga med funktionsvariationer? Brinner du för ungas möjligheter och rättigheter på den fria tiden? Då ska du söka jobbet som projektledare/kommunikatör hos oss på Fritidsförbundet!

Riksorganisationen Fritidsförbundet för barn och unga med funktionsvariationer är en ideell ungdomsorganisation med fokus på rättigheter och möjligheter på den fria tiden och inom öppen fritidsverksamhet. Rikskansliet finns i trivsamma lokaler i natursköna Nacka i Stockholm. Förbundet växer och vill nu välkomna en ny stjärna till gänget! Placeringsorten är i Linköping på förbundets nystartade avdelning för lokalt engagemang. Det finns viss möjlighet till distansarbete eller arbete från huvudkontoret i Stockholm. Det ingår många resor inom Sverige i tjänsten både inom projekten och som förbundets kommunikatör.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att du är anställd inom Fritidsförbundet som kommunikatör och i två av projekten som Förbundet driver; Språkrörigt som du kommer att projektleda och Intresseklubben Antecknar där du hjälper till med kommunikation och samordning. Som projektledare driver du projektet tillsammans med en projektmedarbetare och får stöd av chefen för lokalt engagemang. I projektledningen ingår allt från att planera, samordna, genomföra projektens träffar och se till att projektets mål uppnås. Som kommunikatör hjälper du generalsekreteraren med utåtriktad kommunikation och arbetar tätt med chefen för lokalt engagemang med lokalt föreningsstöd och medlemsvärvning.

Om projektet

Syftet med projekt Språkrörigt – Ungas inflytande i demokratin! är att förbättra möjligheterna till inflytande, insyn och delaktighet mellan valen genom att utbilda unga språkrör i Fritidsförbundets intressepolitiska frågor, och hur dessa frågor bemöts av de svenska politiska partierna. Projektet är ett nationellt projekt och den huvudsakliga målgruppen är unga med olika funktionsvariationer. Projektet ämnar att skapa kontakt med beslutsfattare och politiker samt med andra organisationer för att skapa forum för nätverkande för unga med olika funktionsvariationer. Din uppgift som projektledare är att inom projektet utbilda språkrör, resa ut med språkrören och delta i diverse forum inom projektet och under tiden skapa en kort dokumentärfilm där språkrören dokumenterar sitt arbete.

Vi tror att du som söker har erfarenhet av att jobba med unga, personer med funktionsvariationer eller inom fritid. Du har även erfarenhet av projektledning med fokus på unga, gärna unga med funktionsvariationer. För att lyckas i tjänsten har du mycket kunskap om föreningar och civilsamhälle från tidigare arbete eller egen erfarenhet. Det är även viktigt att du har ett gediget intresse och erfarenhet av att arbeta eller vara engagerad av intressepolitiska frågor, meriterat om frågorna rör målgruppen. Du ska också vara en utmärkt kommunikatör som uttrycker dig väl i tal och skrift samt kan anpassa språket efter olika målgrupper. Vi tror dessutom att du önskar ett omväxlande jobb med mycket resor inom Sverige där du får träffa Fritidsförbundets fantastiska medlemmar och projektdeltagare! I Linköping finns också din närmsta chef som du kommer att rapportera till och arbeta tätt med.

Vi ser dessutom gärna att du:

Har erfarenhet av eller kunskap om fritidsfrågor och/eller öppen fritidsverksamhet.

Har erfarenhet av eller kunskap om personer med funktionsnedsättningar samt rättigheter för personer med funktionsnedsättningar, specifikt barn och unga.

Är noggrann och har erfarenhet av administration.

Har erfarenhet och intresse av kommunikation, sociala medier och marknadsföring.

Tjänsten är en visstidsanställning (projektanställning) från 1 september 2021 till och med 1 november 2022. Omfattning 100%.

Tillträde 1 september 2021.

Ansök så snart som möjligt och senast 6 augusti 2021. Urval och intervjuer görs löpande, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kollektivavtal Fremia-Unionen Ideella Föreningar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ser gärna sökande som kan bidra med olika perspektiv till rollen.

Mejla ditt CV och kortfattat personligt brev till jobb@fritidsforbundet.se. Märk din ansökan ”ansökan projektledare”.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Läs gärna mer om oss på www.fritidsforbundet.se